Heemkunde

Heemkundevereniging
Maas- en Swalmdal

Ondernemer in de Innofabriek Reuver - Logo Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal

Toen de Heemkundevereniging op zoek was naar een nieuwe locatie konden ze al snel terecht bij de Innofabriek. Daar zit de vereniging nu al sinds 2021 in de voormalige kantine van de firma Pas. Het mooie van deze locatie is dat ze hier hun verenigingsgebouw en depot op dezelfde locatie hebben. Voorheen hadden ze hiervoor meerdere locaties.

De vereniging zet zich sinds 1980 in voor het behoud, herstel en bescherming van het cultureel erfgoed en het bestuderen en vastleggen van de eigen leefomgeving.

Het werkgebied omvat Belfeld, Reuver, Offenbeek, Beesel, Swalmen, Asselt en Boukoul, maar ook daarbuiten wordt in voorkomende gevallen voor cultuurhistorische belangen opgekomen.

Dit tracht de vereniging te bereiken door een aantal activiteiten die gericht zijn op voorlichting, educatie en ontspanning zoals: lezingen, film- en videopresentaties, wandelingen en fietstochten in de omgeving. Ook is er specifiek aandacht voor het dialect, genealogie, stamboomonderzoek, archeologie en oud schrift. Voor een aantal van deze onderwerpen zijn werkgroepen geformeerd.

Ga voor meer informatie naar de website

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.